Aanleverspecificaties

Algemene informatie voor het aanleveren van uw digitale bestanden

Bestanden aanleveren volgens onze werktekeningen
Onderaan elke productpagina vindt u de werktekening van het betreffende product. In deze werktekening wordt duidelijk uiteengezet hoe het bestand aangeleverd dient te worden. Het aan te leveren formaat, het schoongesneden eindformaat, de veiligheidsmarge, de afloop (extra veiligheidsmarge rondom uw document, wat tijdens het drukproces weggesneden wordt). Het is belangrijk bestanden conform de specificaties in onze werktekeningen aan te leveren, om teleurstellingen te verkomen.

PDF bestanden
Wanneer u uw drukwerk in PDF formaat bij ons aanlevert, gebruik dan bij voorkeur PDF bestanden die zijn gemaakt door professionele PDF-creators. Bijvoorbeeld Adobe Acrobat Creator, Adobe Acrobat Distiller of bestanden die vanuit Photoshop, Indesign of Illustrator zijn opgeslagen als PDF. Letterfonts moeten volledig worden ingesloten of omgezet naar contouren. Geen snijtekens, registratietekens en kleurenbalken toevoegen.

Resolutie
Alle digitale bestanden dienen met een resolutie van 300 dpi bij Hallo-Print aangeleverd te worden. Deze bestanden moeten vanaf het begin op deze of een hogere resolutie gemaakt zijn, een 72 dpi afbeelding achteraf omhoog zetten naar 300 dpi heeft geen zin, géén snijtekens, registratietekens en kleurenbalken toevoegen.

CMYK
Al onze producten worden gedrukt in full color. In drukwerk is dit CMYK, dit staat voor Cyaan, Magenta, Yellow en Key (zwart). Dit zijn de kleuren/inkten die gebruikt worden voor het produceren van full color drukwerk. Hoe hoger de inkt waarden van de 4 kleuren des te donkerder het resultaat zal worden. Een veelgemaakte fout is dat bestanden in RGB aangeleverd worden. Het verschil tussen RGB en CMYK zit in het bereik. Bij RGB kunnen hele felle kleuren worden behaald wat weer niet mogelijk is bij full color drukwerk. Heb je dus een ontwerp met een felle gifgroene kleur erin verwerkt, is de kans groot dat deze kleur veel fletser en dus minder fel zal uitkomen. Hier geldt dus: wat je op jouw scherm ziet, is niet wat je uiteindelijk ook zult krijgen. Hou hier dan ook rekening mee.

Datacontrole
Bent u niet 100% zeker van de opmaak van uw drukwerk? Kies dan atijd datacontrole. Wij controleren uw bestanden en geven u terugkoppelingen welke zaken aangepast dienen te worden, in het geval van verkeerde opmaak. Zo heeft u de garantie dat uw drukwerk op de juiste manier wordt afgedrukt.

Foutieve aanlevering
Hallo-Print kan niet aansprakelijk gesteld worden voor teleurstellend resultaat als gevolg van niet juist aangeleverde bestanden. Denk hierbij aan taal en/of spelfouten, onjuiste kleuren of kleuromzetting, rasters, verlooptinten etc. 

Productie Acadia